Rolex Datejust

De Oyster Perpetual Datejust is het toonbeeld van het klassieke Rolex-horloge. De Datejust, die in 1945 werd ontworpen, was het eerste automatische waterdichte chronograaf polshorloge dat de datum weergaf in een venster op 3 uur op de wijzerplaat - vandaar de naam. De Datejust is met zijn tijdloze uiterlijk, zijn functies en zijn rijke geschiedenis een icoon in de horloge-industrie en een van de meest herkenbare horloges van het merk Rolex.

Geen enkel ander horloge heeft een grotere rol gespeeld in het blijvende succes van het merk Rolex, dan de bescheiden en geliefde Datejust. Al bijna driekwart eeuw heeft de Datejust gediend als de fundamentele basis van de Rolex line-up en voor veel mensen is de Datejust het enige horloge dat ze ooit nodig zullen hebben.

De Datejust werd voor het eerst geïntroduceerd in 1945 om het 40 jarige jubileum van het bedrijf te herdenken en is een van de oudste collecties van Rolex die nog steeds in productie zijn. Hoewel een datumweergave volledig standaard is geworden op de meeste moderne uurwerken, was de Rolex Datejust 's werelds eerste zelfopwindende polshorloge met een datumvenster dat automatisch om middernacht zou veranderen. Hoewel deze functionaliteit nu misschien wat alledaags lijkt, was het de Datejust die de standaard zette voor hoe een datumweergave op een polshorloge zou moeten werken. 

Toen de Datejust zijn debuut maakte, werd hij bovendien voorzien van een nieuwe stijl armband - de Jubilee, die speciaal voor de Datejust was ontworpen. 

rolex-datejust-41mm-azuro-blauw-126334