Rolex Milgauss

De Rolex Milgauss werd ontworpen om aan de eisen van de wetenschap­pelijke wereld te voldoen. Het horloge is bestand tegen magnetische velden tot wel 1000 gauss. 

In 1956 introduceerde Rolex de Rolex Oyster Perpetual Milgauss, ref. 6451. De Milgauss is ontworpen als een anti magnetisch horloge specifiek voor diegenen die in energiecentrales, medische voorzieningen en onderzoekslaboratoria werkten. Voordat Rolex de Milgauss uitbracht, hadden wetenschappers en andere soortgelijke professionals een serieus probleem; een elektromagnetisch veld van meer dan 50 tot 100 gauss zou de timing van een horloge sterk verstoren. Daarom hadden ze te maken met een inaccuraat horloge of geen horloge. De lancering van de Milgauss veranderde dat echter. Getest in de jaren 50 door de Europese organisatie voor nucleair onderzoek (CERN). Dit was bij uitstek het deeltjesfysica laboratorium ter wereld, werd vastgesteld dat de Milgauss magnetische velden tot 1000 Gauss weerstond. Dit was een enorme technologische vooruitgang, niet alleen voor Rolex, maar voor de wetenschappelijke gemeenschap. 

De Oyster Perpetual Milgauss, met zijn vele functies, is een perfect hulpmiddel voor mensen met een passie voor de werelden van wetenschap en ontdekking.